Slib slim opruimen

SLIB DOELTREFFEND EN SLIM OPRUIMEN

Het opruimen van hinderlijk of vervuild slib is voor Smals dagelijkse kost. De gekozen oplossingen variëren met de omstandigheden en de wensen van de klant. De ene keer is het slib simpel in de omgeving op te slaan. De andere keer is afvoer naar depots nodig. Ook is het mogelijk om het slib om te toveren tot een waardevolle grondstof. Bijzonder is de techniek waarbij Smals vaste en vloeibare bestanddelen scheidt.

Steeds vaker ontdekken klanten de voordelen van dit zogeheten Baleen Rapid Dewatering System. Door een onschadelijk bindmiddel, zogeheten polymeren, toe te voegen en de dikke massa in reuzenzakken te verzamelen, vindt een forse kostenbesparing plaats: minder gewicht, minder transport, minder opslagruimte en mogelijk hergebruik van het materiaal als bouwgrondstof. Het water blijft gewoon schoon achter. De opdrachtgevers van Smals kunnen tevreden terugzien op de meest uiteenlopende projecten. Van dorpsvijvers tot stuwdammen, van plezierhavens tot kanalen, van rivieroevers tot natuurgebieden. Altijd is het maatwerk.

  • Indikken van slib is mogelijk met bindmiddel en waterdoorlaatbare zakken
  • Na ontwatering is het volume van het slib vaak gehalveerd
  • Kostenbesparend, vriendelijk voor flora en fauna, slib als waardevolle grondstof
SLIB IS OM TE TOVEREN TOT WAARDEVOLLE GRONDSTOF
baleen

Gesloten, veilig en gezond. Dat is het Baleen ontwateringssysteem. Bovendien goedkoper en milieuvriendelijker dan mechanisch indikken van slib. Smals past deze techniek in Duitsland en Engeland regelmatig toe. In Nederland is op dit gebied nog een wereld te winnen.

Uitgelicht

libelle-iStock-613771068

Oliehoudend slib in grote rivieren of industriegebieden. Verstopte irrigatiekanalen. Bedreigd drinkwater. Aangetast zwemwater. Neergeslagen antifouling in havens of bij scheepswerven. Allemaal problemen waarvoor Smals oplossingen aandraagt. Met meer dan 130 jaar ervaring.

Uitgelicht

dredging_snow

Uitdagingen vergroten het plezier van ondernemen. Baggeren bij stuwdammen zorgt daar bijvoorbeeld voor. Slecht bereikbaar. Kwetsbaar drinkwater. Moeilijk ontwateren van slib. Voorkomen van verstoring in waterkrachtcentrale. Allemaal zaken die vakmanschap, aandacht en creativiteit vragen.

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.