Kloosterhaar

Breed aanbod uit Noordoost-Nederland

Smals bedient zijn klanten in Noord- en Oost-Nederland sinds januari 2022 vanuit het Overijsselse Kloosterhaar. Met korte aanvoerlijnen en een breed assortiment aan zandsoorten. Dit is mogelijk doordat de Ierse multinational CRH zich terugtrekt uit Anker Kalksteenfabriek te Kloosterhaar en haar activiteiten overdoet aan twee familiebedrijven: Koninklijke Smals (Cuijk) en Plegt-Vos Bouwgroep (Hengelo). Daarmee is de basis gelegd voor de nieuwe onderneming, Kloosterhaar Bouwgrondstoffen.

Kloosterhaar Bouwgrondstoffen zet de bestaande zandwinning voort en gaat hiermee vanaf januari 2022 onder de nieuwe naam het oostelijk deel van Overijssel en de naburige Duitse regio voorzien van zand voor woningbouw en infrastructuur.

Noordoost Nederland goed voorzien
Koninklijke Smals heeft in de nabijheid al enkele zandputten: in het Drentse Echten en net over de Duits-Nederlandse grens bij Wippingen en Kalle. Kloosterhaar Bouwgrondstoffen is een welkome aanvulling voor de grondstoffenvoorziening in Noordoost Nederland en het aanpalende Duitse gebied. Alle benodigde soorten bouwzand zijn via korte aanvoerlijnen verkrijgbaar. Minimale milieubelasting dus.

  • Start: januari 2022
  • Ontgrondingsvergunning 50/50 Smals en Plegt-Vos
  • Beoogde waterplas: 43 hectare
  • Totale plangebied: 100 hectare
  • Activiteiten: regionale grondstoffenvoorziening, natuur- en gebiedsontwikkeling

 

Locatie-adres:
Verlengde Broekdijk 27, 7694 TD, Kloosterhaar
info@kloosterhaar-bouwgrondstoffen.com

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.