Duitse groeves

Vanuit twee plekken maatwerk

De Duitse poot van Smals is goed voor een half miljoen ton speciaal en bouwzand per jaar. Samengesteld volgens de eisen van de afnemers. Vanuit twee locaties gaan vrachtauto’s naar beton- en asfaltcentrales, wegenbouwprojecten en sportvelden.

De huidige twee productielocaties zijn sinds 2006 in gebruik. De ene ligt in Wippingen, 20 km over de grens en 40 km ten noordoosten van Emmen. De andere in Kalle, ter hoogte van Hardenberg 10 km Duitsland in.

Op beide plekken vergaren onbemande zuigers het bouwmateriaal. In een gestaag groeiende waterplas worden ze met lieren naar hun plek gebracht en doen dan volautomatisch hun werk. Ze gaan tot 25 meter diep en weten hoe ze de oevers netjes moeten sparen. Na een eerste scheiding met een zogeheten zandwiel worden verschillende technieken toegepast om de juiste samenstelling te bereiken. Onderdeel van de activiteiten zijn – zoals altijd – maatregelen om de natuur te ontzien en deze een handje te helpen. De werkwijze is gecertificeerd en Nederlandse en Duitse autoriteiten controleren ze.

  • Grondstof voor beton, asfalt en wegenbouw
  • Speciale zanden voor sportvelden
  • Certificering volgens CE-normen en het Bouwstoffenbesluit
  • Controle door de Güteüberwachung KSSR en SKG-IKOB
Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.