Bijzonder transport voor zandzuiger “Maas”

Het schip in!

Bijzonder transport van zandzuiger Maas voor een werk in Zuid Duitsland. Omdat enkele wegen naar het werk vanwege werkzaamheden niet toegankelijk zijn, is besloten de zuiger over het water te vervoeren. Hiervoor moest de zuiger eerst in Cuijk op de kant gehesen worden om vervolgens in het schip geladen te worden.

De Maas gaat fijn materiaal weghalen op een grindwin locatie. Het fijne materiaal is in de loop der tijd als uitvloeisel van de daar aanwezige grind- en zandfabriek de put in gestroomd. Het fijne materiaal moet verwijderd worden zodat de klant met een diepgrijper grind kan winnen.
Het opgebaggerde materiaal wordt over een lengte van circa 2200 meter verpompt naar een onderwater depot. Het deponeren van het mengsel gebeurt onder het waterniveau om zo vertroebeling aan het wateroppervlak te voorkomen.
Smals levert een cruciale rol door ervoor te zorgen dat de klant grind kan winnen en hiermee haar toekomstige productiebehoefte veilig kan stellen.

#overalinzetbaar #baggeren

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.