Belangrijk: leefomgeving

BAGGEREN IS ALTIJD OOK BETER MAKEN

Baggeren kent vele doelen: vaargebieden veilig maken, vervuiling van waterbodems opruimen, overstromingen tegengaan, bouwzand naar boven halen, havens op het gewenste peil houden of brengen, vaar- en zwemrecreatie mogelijk maken, bijdragen aan schoon drinkwater. Allemaal maatschappelijk belangrijke doelen. Smals levert daaraan graag een bijdrage.

Baggeren is altijd beter maken. Schoner, bruikbaarder, veiliger. Smals kent daarbij een hoofdrol toe aan het beschermen en verbeteren van de leefomgeving. Dat gebeurt tijdens de werkzaamheden, maar is vooral te zien aan het resultaat. Robuuste machines blijken te kunnen zorgen voor verfijnde oplossingen. Bij het opdiepen van bouwzand verandert het gebied bijvoorbeeld gaandeweg in een plezierige plek voor mens en natuur. Samenspraak met autoriteiten, landinrichters en milieuorganisaties zijn een vanzelfsprekend onderdeel van de klus. Wie met die ogen kijkt, ziet misschien wel een heel nieuw beeld van baggeren.

  • De technologische en landschapsvisie leiden tot koninklijk predicaat bij 125-jarig bestaan
  • Van planvorming tot uitvoering en nazorg; altijd met oog voor het milieu
  • Groot en breed inzetbaar assortiment: zand-, cutter- en diepwinzuigers

VELE DOELEN

Beschermen
bouwwereld zoom
kind hond water iStock-183046563
dredging_snow

Baggeren in binnenwateren is een specialiteit van Smals. Het materieel kan zuigdieptes aan van 0,7 tot 70 meter. Bijzonder: de zuigers zijn demontabel en via de weg te vervoeren. Ze kunnen de meest uiteenlopende opdrachten aan: van een kleine stadsvijver tot een stuwmeer.

Uitgelicht

love_dredging

Samenwerken is Smals op het lijf geschreven. Projecten hebben vaak een lange looptijd. Soms tot wel 10 jaar. Dat vraagt om gezamenlijke inspanningen van overheden, opdrachtgevers, onderzoekers, milieubewakers, belangenorganisaties. Van case studies, via technologievernieuwing en vergunningtrajecten tot uitvoering.

das-

Het milieu heeft voortdurend aandacht. Bij het verwijderen van slib, waarbij Smals een probleem kan omzetten in nuttige grondstof. Of bij het vele jarenlang opdiepen van bouwzand, waarbij tegelijkertijd een waardevol natuur- en recreatiegebied ontstaat.

Uitgelicht

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.