Cutter suction dredger Vecht

sx screenshot size

Dredger Puppis
Snijkopzuiger Puppis

De Puppis is een kleine 8 duim cutterzuiger en één van de kleinere baggerschepen in onze range baggermaterieel. Het schip is speciaal ontworpen en gebouwd voor klein baggerwerk of onderhoudsbaggeren in bijvoorbeeld natuurlijk gebied. De Puppis doet z’n werk goed op kleine schaal, met respect voor flora en fauna.

Zo werkt een cutterzuiger / snijkopzuiger.

Deze cutterzuiger / snijkopzuiger is uitgerust met een roterende snijkop. Deze maakt vastzittend bodemmateriaal op binnenwateren los. Het losgekomen materiaal wordt vakkundig weggezogen en afgevoerd. Op deze manier maakt de kleine cutterzuiger Puppis tal van meren, plassen, grachten en natuurgebieden weer vrij van slib en ander materiaal. Het personeel van Royal Smals is speciaal opgeleid om op de juiste manier met kleine cutterzuigers als de Puppis om te gaan. Ook volgen zij regelmatig trainingen die hun kennis op peil houden. De kleine cutterzuiger heeft zijn waarde al in tal van binnenwateren in heel Europa bewezen. Deze cutterzuiger is geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Baggeren klein binnenwater
  • Sloot baggeren, plas baggeren, stadsgracht baggeren/ gracht baggeren, meer baggeren
  • Natuurlijk water baggeren
  • Beschermd natuurgebied baggeren
  • Waterbodemsanering
Specificatie
Waarde
Lenght overall 8 m
Breadth incl. side pontoons
2,75 m
Height
1,45 m
Normal draught
0,68 m
Length overall
15,0 m
Spud poles
4 m
Total weight
13 tons
Maximum dredging depth
6,0 m
Suction and discharge pipe diameter
200 mm
Inboard pump output
100 kW
Breath incl. pontoons Content 2 2
Special features: Road transportable Biodegradable hydraulic oil
Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.