Koninklijke Smals zet GoodFuels’duurzame biobrandstof in om CO2-reductiedoelstelling te behalen

Koninklijke Smals zet GoodFuels’ duurzame biobrandstof in om CO2-reductiedoelstelling te behalen

Koninklijke Smals, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor water gerelateerde projecten, zet dit jaar een grote stap in haar duurzame propositie. Het bedrijf heeft de ambitie om 7% CO2 te reduceren ten opzichte van het afgelopen jaar, met als doelstelling voor 2020 een vermindering van ±700 ton aan CO2-uitstoot. Om deze impact te realiseren heeft het bedrijf besloten een samenwerking met duurzame biobrandstoffen leverancier GoodFuels en Slurink aan te gaan, en voor diverse bunkeringen de fossiele brandstof te vervangen voor een blend met HVO (hydrotreated vegetable oil) biobrandstof.  Begin juni zal de eerste levering in een reeks van meerdere plaatsvinden.

In de wereld van grondstoffen en bouwen krijgt milieubewustheid steeds vaster voet aan de grond. Al tientallen jaren maakt Smals afspraken met overheden, belangenorganisaties en omwonenden van haar activiteiten. Het terugdringen van CO2 is daar in de loop van de tijd als vanzelfsprekend aandachtspunt bijgekomen.

GoodFuels ondersteunt Smals in haar wens voor CO2-reductie door de levering van HVO – Hydrotreated Vegetable Oil – een biobrandstof gemaakt uit reststromen, resulterend in 80% tot 90% minder CO2-uitstoot over de gehele keten. Verdeeld over verschillende leveringen zal deze HVO gebunkerd worden binnen de vloot van Smals, waaronder de zuigers van Smals Dredging en Smals Verhuur en de zandverwerkingsinstallatie Vierlingsbeek. Naar verwachting zal deze samenwerking 300 ton aan CO2-besparing opleveren, ter vergelijking: een equivalent van 36,8 miljoen opgeladen smartphones.

 

Over Koninklijke Smals

In 1885 is de familie Smals haar onderneming gestart. Zes generaties lang is gewerkt aan de doorontwikkeling van de dienstverlening en het voldoen aan de maatschappelijke vraag

Baggeren voor bouwgrondstoffen, verbetering van waterwegen, terugdringen van waterrisico’s en natuurherstel vormen het hart van de onderneming. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wegen zwaar. Net als kwaliteitsbewaking en vernieuwingsdrift. Bij het 125-jarig jubileum in 2010 is dat goed voor het predicaat ‘Koninklijk’. Dat voert familiebedrijf Smals met trots.

Natuurlijk Smals. Niet voor niets voert de onderneming dit motto. Ze geeft er nadrukkelijk invulling aan door zorg voor natuur en leefbaarheid als belangrijke kernwaarde een plek te geven in al haar handelen.

 

Over GoodFuels

GoodFuels heeft een leidende positie als leverancier van biobrandstoffen in de transportsector. Alle biobrandstoffen van GoodFuels zijn 2de generatie en kunnen zonder aanpassingen aan de motor gebruikt worden. De biobrandstof concurreert in het productieproces bijvoorbeeld niet met voedselproductie en leidt op geen enkele manier tot ontbossing.

 

Contactpersoon voor vragen:

Koninklijke Smals

Annieke van Ast

Productiemanager Bouwgrondstoffen

06 – 15 03 43 13

 

GoodFuels

Susanne van Maanen

Marketing Manager

susanne@goodfuels.com

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.