IJsselmeer nieuws

IJSSELMEER NIEUWS

Het IJsselmeer is door het rijk aangewezen als een van de weinige plekken in Nederland waar bouwzand gewonnen mag worden. Dat vloeit voort uit de visies die het rijk en de provincie voor dit gebied hebben ontwikkeld. De toekomstbestendigheid van het gebied in het kader van natuurontwikkeling, recreatie en toerisme, maar ook visserij en leefomgeving wegen hierin mee. Smals wil graag een concrete bijdrage leveren aan deze visies, door te investeren in de leefomgeving en natuurontwikkeling in en nabij het IJsselmeer in combinatie met het naar boven halen van zand.

Zand is cruciaal voor het vervullen van de grote behoefte aan de bouw van onder andere gebouwen, wegen en dijken. Smals heeft daarom een plan in gediend om een zand- en natuurproject in het IJsselmeer te realiseren. Dit plan geeft inhoud aan de toekomstbestendigheid van het IJsselmeer en aan de behoefte van zand in Nederland.

Smals onderzoekt daarom hoe zij deze uitdaging het beste vorm kan geven. Dit doet zij niet alleen. Waar mogelijk betrekt zij de brede omgeving om zoveel mogelijk belangen en kansen in het plan mee te nemen. De nieuwsbrieven houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit zand- en natuurproject.

Nieuwsbrieven

INSCHRIJVEN


  Ik ga akkoord met de privacy verklaring

  Projectteam IJsselmeer
  Van links naar rechts
  Paul Hartman,
  Marloes Herms, Emiel van Leipsig. Samen vormen zij het team voor het zand- en natuurproject IJsselmeer.
  Privacy voorkeuren
  De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.