Locaties

Geertjesgolf, IJsselmeer, Duitse groeves, Echten

De bouwwereld heeft dringend behoefte aan zand en grind. Smals levert daarvan zo’n 2,5 miljoen ton. Dat vergaart ze op meerdere locaties.

Na veertig jaar bouwzand opgebaggerd te hebben in de uiterwaarden van de Maas bij Cuijk is gestart met het project Geertjesgolf. De Gelderse gemeenten Beuningen en Druten zijn de komende jaren vindplaats voor de zo belangrijke bouwgrondstof.

Ook in Duitsland levert Smals al twintig jaar bouwzand. De locaties liggen op korte afstand van de Duits/Nederlandse grens.

Op de verlanglijst van Smals en de Nederlandse bouwwereld staat ook het IJsselmeer als plek om het benodigde zand naar boven te halen. Door z’n samenstelling is het uitermate geschikt voor de betonbouw, waarbij ook nog eens minder milieubelastend cement nodig is.

Het wachten is op een uitspraak van de Raad van State over het verkrijgen van een vergunning om er zand te gaan zuigen en een zeefinstallatie neer te zetten.

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.