Hoe zit het nou met …… ?

Hoe zit het nou met …. ?

IJsselmeer-onepager2

Licht – Geluid – Zicht

Duisternis is een belangrijke kernkwaliteit van het IJsselmeer. Tussen zeven uur in de avond en zes uur in de ochtend is het stil en donker op het eiland; geen werkzaamheden. Dan is er enkel het voorgeschreven licht om de scheepvaart op veilige afstand van het werkeiland te houden. Vanaf het land levert dat geen hinder op. Tijdens werktijden is de verlichting zoveel mogelijk afgeschermd en vanaf de kust en vaarwater niet of nauwelijks te zien.

Een tweede kernkwaliteit van het IJsselmeer is de stilte in het gebied. Smals kiest er daarom voor 100% elektrische schepen en installaties te gebruiken. Alle installaties zijn daardoor fluisterstil en vanaf de kust niet hoorbaar. Zelfs als je langs vaart komen ze niet boven het geluid van het water en de wind uit.

Naast duisternis en stilte is ook openheid een kernkwaliteit van het IJsselmeer. Smals onderzoekt de mogelijkheden van een goeddeels verzonken eiland. Daardoor blijft de waardevolle weidsheid behouden. Het hoogste punt van de installaties zal maximaal vijftien meter boven het watervlak uitkomen. Dat is geen belemmering voor het uitzicht. Met een afstand van ongeveer 5,5 kilometer tot de Friese Kust is dit nauwelijks te zien.

Privacy voorkeuren
De website van Koninklijke Smals NV gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.